T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / TUŞBA - Akköprü Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 26 Ekim 2009 günü 550 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Binamız Akköprü Mahallesinde tarihi değeri olan Taşkapının yamacındadır.
     Okulumuzda 2 anasınıfı, 11 birinci kademe ve 11 ikinci kademe olmak üzere toplam 24 derslikte eğitim öğretime devam edilmektedir. Okulumuzda ayrıca 140 kişilik konferans salonu, kütüphane, görsel sanatlar ve teknoloji tasarım atölyesi ve bilişim teknolojileri sınıfı mevcuttur.
      Okulumuz müdür, 2 müdür yardımcısı, 37 öğretmen, 4 hizmetli ve 736 öğrenci ile eğitim öğretim çalışmalarına kararlı adımlar ile devam etmektedir.
      Okulumuzdaki çalışmalarda toplam kaliteye önem verilerek Toplam Kalite Kurulu ve Toplam Kalite Yönetimi hayata geçirilmiş öğretmen, öğrenci, veli ve personel ilişkilerinin gelişimi sağlanmıştır.
      Okulumuz teknolojiye uygun olarak idari ve öğrenci işlerini bilgisayar ortamına aktarmış olup okul web sayfası açılarak öğrencilerimizin ve velilerimizin yararlanmaları sağlanmıştır.
Sonuç olarak;
       Okulumuzda ben felsefesi kaldırılmış, biz felsefesi ile müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, öğrenci, veli ve çevre kaynaştırılarak eğitimin paylaşım olduğu ve gelişim süreci içinde herkesin konuşabileceği, söyleyebileceği, eleştirebileceği ve atılım hareketleri içinde yönlendirmenin gerçekleşebileceği benimsenmiş, daha kalıcı ve aktif bir ortam ile öğrencinin göz nuru olduğu bilinci yaygınlaştırılarak kısa sürede örnek okul olma hedeflenmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2016 - Güncelleme: 08.12.2020 13:13 - Görüntülenme: 1696
  Beğen | 3  kişi beğendi